Bejelentés
Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

 

 

NAGYÍTÓKAT ELŐ!

 

 

 

 

Üdvözlöm! Háklár Attila vagyok. Jelenleg Nagyatádon élek, több mint húsz éve foglalkozom a makettek, modellek világával. Főképp a vasút modellezés volt a fő érdeklődési köröm, de építettem számtalan más diorámát és makettet mindenféle témában.

Az idő múlásával és a hely fogyásával párhuzamosan, áttértem a "kevesebb" helyet foglaló makettezés világába. Az érdeklődési köröm a  II. világháborús Német haditechnika, ezen belül is előtérbe helyezem a ritkaságszámba menő típusokat. De a teljesség igénye nélkül gyűjtöm a Star Wars univerzum járműveit is.

Remélem mindenki talál valami érdekességet vagy éppen segítséget ha a honlapon barangol.

 

Egy nagyon jó kis történet amit érdemes elolvasni és megérteni mielőtt belevetjük magunkat a munkába.

 

Egyszer egy öreg bácsi elment egy kiállításra, ahol egy nagyon neves szobrász által kiállított művek voltak láthatóak. Az öreg sétálgatott aztán megállt egy nagy ló szobra előtt. Körbejárta egyszer, kétszer, háromszor majd rosszallóan csóválni kezdte a fejét. A művész éppen akkor ért oda. Meglátta az öreg fancsali tekintetét majd megkérdezte.

- Mi a gond bátyám?

- Hát fiam nem tudom ki csinálta ezt a szobrot de ez egyáltalán nem hasonlít egy lóra.

- Tudja miért?

- No?

-Mert ez egy szobor és nem egy ló...

 

 

 

Ehhez a témához tartozik, hogy mindig lesznek olyan emberek (makettezők)akik találkoztak azzal a harckocsi parancsnokkal aki pont az általunk készített makett eredetijén szolgált és a halálos ágyán elárulta neki, hogy az a minta vagy az a csavar 1,05 mm-el odébb volt az eredeti gépen...(Ellenben ennek a mérhetetlen tudásnak a birtokában mégsem tudnak egy épkézláb produktumot sem felmutatni)...éppen ezért a mi makettünk nem éppen olyan mint az eredeti. Ilyenkor nézzünk a művünkre és örüljünk, hogy alkottunk valamit!

 

facebook: Haklar Artificer

 

 

 

 

Jó makettezést és modellezést!

 
Keresés a honlaponHírek


Linkek

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!